Ondanks code rood krijgt Meester Boulanger Wilfred Haafs Haren aan het bakken
Dolle pret tijdens de nieuwjaarsborrel van Haren-Haren. Op uitnodiging van Stichting Haren-Haren verzorgde Meester Boulanger Wilfred Haafs een workshop Kletzenbrood bakken voor 30 deelnemers.
Na de proloog van de Meester Boulanger stroopten deelnemer wethouder Sloot en dertig juryleden de mouwen op. Aan de slag om zelf het brooddeeg te kneden. Ouderwets deeg maken en de vruchten/noten vulling toevoegen, dat was voor sommigen een kunst op zich.
Voorzitter Jeroen de Grijs keek 3½ terug. “We wilden iets organiseren en deelnemers vanuit Haren meenemen op een ontdekkingsreis in de regio.” Dat is gelukt ondanks windkracht 7 in 2013, onweer in 2014 en extreme hitte in 2015. Voor zaterdag 2 juli 2016 is de route voor de ontdekkingsreis al uitgetekend. Voor een verbeteringsslag wordt de organisatie ondersteunt door 2 studenten van Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen en gaat marketingbureau V.ND..G de beeldvorming van de internationale fietsevenement te optimaliseren.
Heel Haren Bakt is mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Haafs, Bloemen Mozaïek, De Grijs Assurantiën, Zuidema Ondernemend Zakendoen, F-Vleugel van de Biotoop en Absolut Fotografie.
Ingrediënten
Brooddeeg
- 175 gram rogge volkorenmeel
- 75 gram tarwebloem
- 100 gram roggezuurdesem van tarwestarter
- 4 gram zout
- 5 gram kaneel, kruidnagel en kardemon
- 200-220 ml water
Vulling
- 500 gram vruchten/noten (rozijnen, krenten, abrikozen, gedroogde appels, vijgen, dadels)
Foto’s
Door Jurgen Moorlach van Absolut Fotografie.